Recuperare Date

Recuperare Date

Recuperare Date

Recuperare Date

Recuperare Date Brasov va ofera servicii moderne si profesionale de recuperare integrala a datelor indiferent de mediu de stocare. Contacteaza-ne pentru a beneficia de o diagnosticare GRAUITA. Specialistii nostri sunt pregatiti sa va recupereze datele, pozele, documentele sau alte fisiere de pe HDD-uri, HDD-uri externe, SSD-uri, Stickuri USB, Carduri Memorie, etc.

TIPURI DE DEFECTE

DEFECT LOGIC – Acest defect este cele mai des intalnit de catre echipa ClickTech. Hard-diskul este in stare perfecta de functionare, din punct de vedere fizic, dar integritatea datele este alterata. Acest tip de defect se caracterizeaza prin defectiuni la nivelul partitiilor, formatari sau stergerea informatiilor de pe mediul de stocare.

Cateva exemple des intalnite de defecte logice:

 • stergere datelor in mod accidental
 • formatarea accidentala a partitiei
 • coruperea sistemului de fisiere

DEFECT ELECTRIC – Acest defect este mai rar intalnit. El poate sa apara la orice tip de hard-disk. Defectul este caracterizat printr-o defectiune la nivelul placii electrice a HDD-ului. Defectul poate aparea in urma unor socurilor electrice sau scurtcircuitelor. Din cauza acestui defect echipamentul nu se mai initializeaza corespunzator si nu mai este recunoscut in BIOS.

DEFECT FIRMWARE – Recuperarea datelor pentru acest tip de defectiune implica echipamente adecvate si experienta deoarece o problema FIRMWARE nu se rezolva prin schimbarea partii electrice. Zona de FIRMWARE a hard diskului reprezinta o informatie care se afla pe suprafata platanelor, nu pe partea electrica a hardului si permite initilializarea si accesarea datelor de pe suprafata hardului.

DEFECT MECANIC – Acest tip de defectiune este cele mai grav si poate duce la pierderea partiala sau definitiva a datelor. Defectiunile mecanice pot fi identificate dupa „zgomotul” produs de hard-disk. Atunci cand auziti un astfel de zgomot va recomandat sa oprimiti imediat alimentarea echipamentului!

Cateva exemple de defecte mecanice :

 • defectarea capetelor de citire/scriere
 • zgarierea platanului
 • deteriorarea motorasului
 • blocarea motorasului in urma unui soc

RECUPERARE DATE

Informatii utile in cazul in care mediul de stocare nu mai functioneaza corespunzator:

 1. Opriti imediat alimentarea echipamentului
 2. NU instalati / Reinstalati aplicatii de recuperat date de pe internet
 3. Daca ati sters din greseala un fisier opriti imediat echipamentul si contactati-ne
 4. Nu mutati fisiere pe echipamentul afectat
 5. Nu bruscati, desfaceti sau curatati mediul de stocare defect
 6. Nu incercati sa utilizati aplicatii software free pentru recupearea detalor

Contacteaza-ne